Haliphron.
Wat krijg je als je (ex-)bandleden van Izegrim, God Dethroned en Bleeding Gods bij elkaar zet en samen muziek laat maken? Blijkbaar smelt dat samen tot één van de beste symfonische death/blackmetalbands die Nederland rijk is : HALIPHRON.
SHINIGAMI
– zelfstandig naamwoord
(Japanse mythologie) Een godheid en/of personificatie van de dood.
Leden van gerenommeerde bands als MaYaN, Pestilence, Orphanage, Bleeding Gods, Hordearii, Gizåh en Silicon Head bundelden hun krachten om de door Japan/Martial Arts geïnspireerde death-thrash band Shinigami te vormen.
X-Tinxion is een thrash metal formatie die invloeden uit andere metal genres niet schuwt. Snelle, old-school thrash
riffs worden afgewisseld met meer melodische passages waardoor een eigen creatieve sound ontstaat.
De vocalen zijn zowel agressief als catchy en ook daarin is afwisseling troef. X-Tinxion is een felle “kick in the face and bite in the ass
that will keep you coming back for more…”
Changing Tides is een metal band met 5 leden uit Noord-Brabant, Nederland. De band haalt in zijn muziek voornamelijk inspiratie en elementen naar voren uit zowel het metalcore als het deathcore genre. Door een combinatie te maken van stevige gitaarriffs, diepe breakdowns en mysterieuze (zang)orkestraties weten ze het publiek altijd luidkeels mee te laten zingen en in beweging te brengen.
Persistense. Sinds de eeuwwisseling overdonderen deze oudgedienden hun publiek met een mix van thrash en death metal. Ze hebben shows gespeeld met onder andere Testament (USA), Suffocation (USA) en Pestilence.
De muziek van Persistense is geworteld in het thrash death-genre.
Alles, van thrash, death, extreem tot zelfs de klassieke metal-elementen komen allemaal samen in dit aan metal verslaafde vijftal, en ontwikkelen zich tot wat illuster kan worden genoemd in zowel vorm als rauwe explosiviteit.
Ill trusted
De kracht van de muziek zit hem in de dynamische drums die goed is afgestemd op beukende en melodieuze gitaarlijnen.
Met een pompende bas en scheurende lange grunts erbij resulteert de muziek in melodieuze en groovy metal.
Waar deze heren ook optreden, ze laten een sterke indruk achter wat ervoor zorgt dat men altijd hongerig is voor de volgende show.